Modificările Codurilor Penale, adoptate de Camera Deputaţilor

Deputaţii au adoptat, cu majoritate de voturi, modificările la legislaţia penală exact în forma aprobată de Senat.

Adăugat: 24 Aprilie 2019
Ultima actualizare:24 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Modificările codurilor Penal şi de Procedură Penală au fost adoptate, astăzi, de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Opoziţia a anunţat deja că va contesta actele normative la Curtea Constituţională, în timp ce coaliţia majoritară susţine că nu a fost adusă nicio modificare peste decizia luată de judecătorii CCR.

Deputaţii au adoptat, cu majoritate de voturi, modificările la legislaţia penală exact în forma aprobată de Senat.

Astfel au fost adoptate o serie de articole criticate de opoziţie, dar care nu au fost declarate neconstituţionale de către CCR.

Între acestea, reducerea termenelor de prescripţie a răspunderii penale, introducerea termenului de un an pentru denunţarea dării de mită şi a cumpărării de influenţă, dezincriminarea totală a neglijenţei în serviciu sau înjumătăţirea pedepselor pentru delapidare şi abuz în serviciu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susţine că toate textele votate sunt constituţionale, însă opoziţia consideră că modificările sunt un atac la statul de drept şi a anunţat că le va contesta la Curtea Constituţională şi le va discuta şi cu Comisia de la Veneţia aflată la Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit deja cu această delegaţie şi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul defectuos în care PSD legiferează, dând exemplu tocmai adoptarea modificărilor la codurile penale.

Şeful statului a subliniat că, deşi Curtea Constituţională a identificat nenumărate nereguli în cele două proiecte de modificare a codurilor, Parlamentul le-a rediscutat în aceeaşi manieră, foarte rapidă, superficială şi netransparentă.Autor:
Gabriela Mitrovici
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza