Modificări făcute de CNSU privind prevenirea şi combaterea noului coronavirus

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a modificat măsurile de prevenire şi combatere a noului coronavirus, iar hotărârea, adoptată miercuri, intră în vigoare de duminică, 1 august.

Adăugat: 1 August 2021
Ultima actualizare:1 August 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Principala modificare este schimbarea de la 3 la 2 la mie a pragului de incidenţă de la care se înăspresc măsurile de prevenire a noului coronavirus.

După cum preciza premierul, nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, deoarece multe dintre ele sunt menţinute. Se diferenţiază în continuare activităţile în funcţie de persoanele care participă - vaccinate, testate sau care au trecut prin boală şi celelalte.

Pragul de la care să iau măsuri mai dure de protecţie împotriva noului coronavirus scad la 2 de la 3. Astfel se vor putea mai repede lua măsuri care să oprească răspândirea virusului.

Vor fi permise competiţiile sportive în spaţii închise sau deschise cu spectatori până la 75% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa în localitate este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori.

Se permite organizarea de nunţi, botezuri sau mese festive cu maximum 200 de persoane nevaccinate în exterior şi 150 în interior, dar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau care au trecut prin boală nunţile pot fi organizate cu 400 de persoane în interior.

Incidenţa în ultimele 14 zile în România este deocamdată foarte scăzută, între 0,19 în judeţul Ilfov şi 0,01 în şapte judeţe între care: Mehedinţi, Vrancea sau Covasna.Autor:
Cristina Grecu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 August 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza