Modificarea Legilor justiției, în dezbaterea Comisiei speciale

Comisia specială pentru Legile justiţiei dezbate proiectul de lege privind OUG pentru modificarea acestora.

Adăugat: 26 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pe legile justiţiei s-a întrunit din nou astăzi.

Comisia dezbate pe articole proiectul de lege privind ordonanţa de urgenţă pentru modificarea celor trei legi ale justiţiei.

Potrivit actului normativ adoptat de Camera Deputaţilor, judecătorii şi procurorii vor putea fi eliberaţi din funcţie în cazul neîndeplinirii condiţiei privind buna reputaţie.

Unul din amendamentele senatorilor adoptate astăzi aparţine social democratului Robert Cazanciuc şi prevede că pentru a promova în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte este nevoie de o vechime de 15 ani, faţă de 10 ani, cât prevede ordonanţa.

Până acum, Comisia a dat raport favorabil proiectului de aprobare a Ordonanţei 90 privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie.

Adoptată de Camera Deputaţilor, ordonanţa va merge în plenul Senatului, for decizional, fără modificări, amendamentele USR fiind şi astăzi respinse.

Opoziţia a susţinut din nou că punerea în aplicare a legilor justiţiei şi revizuirea lor trebuie făcute în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi GRECO.

Amintim, Comisiea Europeană cerea, recent, Guvernului de la Bucureşti să suspende punerea în aplicare a legilor justiţiei.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza