Modificarea Legii SSR şi SRTV "nu identifică cauzele neajunsurilor din Televiziune"

Situaţia gravă în care se află TVR nu poate fi rezolvată prin modificarea Legii de funcţionare a serviciilor publice de radio şi televiziune, afirmă senatorul ALDE, Petre Ehegartner.

Adăugat: 26 Martie 2016
Ultima actualizare:26 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a declarat, la Radio Timişoara, că propunerea înaintată de Partidul Social-Democrat, care prevede, între altele, separarea funcţiilor de preşedinte şi de director general nu este o soluţie pentru TVR şi ar destabiliza şi Radioul Public.

"Nu identifică cauzele neajunsurilor din Televiziune. Doar simpla aplicare a aceleiaşi legi, fără a schimba managementul care a dus la această situaţie, nu o va rezolva. Pseudoamalgam într-o societate care era profitabilă şi una care nu era profitabilă s-a dovedit că mărul putred va avea efect asupra întregului coş, a afirmat Petre Ehegartner.

La aceeaşi dezbatere, deputatul PSD, Cătălin Tiuch, a declarat că Televiziunea publică şi Radioul public sunt în situaţii diferite şi, în aceste condiţii, ar trebui tratate diferenţiat.

"Eu nu cred că soluţia care va fi adoptată la TVR va avea vreo legătură cu Radioul, pentru că situaţiile sunt total diferite şi nu este firesc să aibă legătură cu Radioul. Nu aş vota un proiect în care cele două să fie amestecate, a precizat Cătălin Tiuch.

Propunerea legislativă formulată de senatorul PSD, Georgică Severin, a primit raport de respingere de la Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.

Camera Inferioară a Parlamentului este primul for sesizat în acest caz, decizia finală aparţinând Senatului.Autor:
Mihaela Mihai
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza