Modificarea Legii de organizare a Radioului şi Televiziunii intră în Comisii

Potrivit propunerii de modificare, soluţia propusă este de schimbare a managementului la vârf, prin introducerea funcţiei de director general, care să preia din atribuţiile actualului preşedinte director general.

Adăugat: 1 Martie 2016
Ultima actualizare:1 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Propunerea de modificare şi completare a Legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice, iniţiată de senatorul PSD Georgică Severin, intră astăzi în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor.

Potrivit expunerii de motive, noile prevederi au scopul de a ajuta Televiziunea publică, aflată într-o situaţie financiară dificilă.  

Soluţia propusă este de schimbare a managementului la vârf, prin introducerea funcţiei de director general, care să preia din atribuţiile actualului preşedinte director general.

Prevederile ar urma să se aplice deopotrivă la TVR şi la Radioul public. Modificarea legii nu este susţinută de PNL, dar nici de alţi parlamentari.

Potrivit calendarului stabilit de conducerea Camerei Deputaţilor, Guvernul are termen până astăzi să exprime un punct de vedere asupra proiectului.

Totodată, este şi ultima zi în care pot fi depuse amendamente.

Pentru avize pe această iniţiativă legislativă sunt sesizate Comisiile de muncă, buget şi juridică, iar după primirea acestora, Comisia de cultură are termen până pe 8 martie pentru întocmirea raportului ce va fi supus la vot în plenul Camerei Deputaţilor.

Forul decizional pentru acest proiect de lege este însă Senatul.


 Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza