Modificarea Legii 41, în dezbatere la Radio Craiova

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice se află în circuitul legislativ al Camerei Deputaţilor.

Adăugat: 10 Martie 2016
Ultima actualizare:10 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Marţea viitoare, deputaţii din Comisia de Cultură vor elabora raportul final care va fi suspus dezbaterii şi aprobării plenului.

Între modificările vizate de iniţiator (senatorul PSD, Georgică Severin) figurează: separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general al SRR şi SRTv şi stabilirea de incompatibilităţi pentru membrii consiliilor de administraţie.

Proiectul de modificare a legii 41 (care guvernează activitatea radioului şi televiziunii publice) a fost, astăzi, subiect de dezbatere în emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România Oltenia Craiova.

Deputatul UDMR, Arpad Marton, a declarat că parlamentarii Uniunii nu vor susţine această iniţiativă legislativă şi că implicarea Guvernului în soluţionarea crizei din TVR este decisivă.

La rândul său, senatorul PNL, Marinică Dincă, a afirmat că este nevoie de redresarea televiziunii publice, dar fără a afecta activitatea SRR, în vreme ce deputatul PSD, Romeo Rădulescu, susţinea că modificarea legii şi statuarea posibilităţii de a intra în insolvenţă pot rezolva deficienţele serviciului public de televiziune.Autor:
Mihaela Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza