Modificarea Codurilor penale şi Legile SRI şi SIE, pe agenda noii sesiuni parlamentare

Modificarea Codurilor Penale sau legile SRI şi SIE, proiectul privind pensiile şi Autoritatea Naţională Unică de Interceptări, se află printre priorităţile sesiunii parlamentare.

Adăugat: 1 Februarie 2018
Ultima actualizare:1 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prima zi a sesiunii parlamentare aduce schimbări în componenţa Birourilor Permanente.

Fiecare Cameră îşi va vota separat în plen lista candidaţilor propuşi.

Şedinţele de plen ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au debutat cu alegerea conducerii celor două Camere ale Parlamentului, potrivit configuraţiei politice şi a negocierilor.

La Camera Deputaţilor a revenit în Biroul Permanent, pentru funcţia de chestor, fostul vicepremier, deputatul PSD, Marcel Ciolacu.

PMP, în schimb, a criticat faptul că nici în această sesiune parlamentară nu a primit o funcţie în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

La Senat, social-democratul Nicolae Bădălău pierde funcţia de vicepreşedinte, care îi revine acum colegului său de partid, Adrian Ţuţuianu.

Şi senatorul USR, Mihai Goţiu, nu va mai avea funcţia de vicepreşedinte, el fiind înlocuit de colegul său de partid Nicu Fălcoiu.

În ceea ce priveşte priorităţile legislative cu care partidele parlamentare încep sesiunea, printre acestea se numără modificarea Codurilor Penale sau legile SRI şi SIE pentru coaliţia PSD-ALDE.

Codul Administrativ, legea pensiilor sau Autoritatea Naţională Unică de Interceptări sunt alte propuneri ale coaliţiei aflate la guvernare.

În schimb, opoziţia îşi propune să blocheze în noua sesiune parlamentară toate iniţiativele coaliţiei de la putere de modificare a legislaţiei în domeniul justiţiei.

PNL are şi iniţiative proprii, care vizează domeniul economic.

La toate acestea se adaugă proiecte de lege restante din sesiunile anterioare, printre care cel privind statutul Casei Regale sau proiecte care vizează Legile justiţiei, declarate parţial neconstituţionale de CCR.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza