Modificarea Codurilor penal şi de procedură penală intră în dezbatere publică

Proiectul de lege privind modificarea Codurilor penal şi de procedură penală, elaborat de Ministerul Justiţiei, conform deciziilor Curţii Constituţionale, va fi pus în dezbatere publică.

Adăugat: 6 Aprilie 2017
Ultima actualizare:6 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, ieri, că a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre acest subiect. 

"Îl îndemn, aşa cum am spus de la începutul mandatului, să aibă discuţii cu foarte multă lume înainte de a veni în guvern şi de a da avizul guvernului pentru acest proiect de lege. Cele 30 de zile îl îndemn să le folosească foarte bine pentru dezbateri şi pentru cât mai mult dialog cu toţi cei care sunt interesaţi. Eu vreau să văd toate aceste lucruri, nu trag concluzii. De asemenea, i-am cerut domnului Toader acel pachet de legi legat de situaţia din penitenciare, acea parte cu graţiere, sunt lucruri publice", a spus premierul. 

Amintim că, anterior, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, anunţase că, în proiectul de lege privind codurile penale, a fost definită precis infracţiunea de abuz în serviciu, aşa cum a solicitat Curtea Constituţională.

El a mai precizat că proiectul nu impune un prag valoric al prejudicului pentru această infracţiune, ci îi lasă instanţei de judecată decizia de aplicarea a pedepsei.

Ministrul Justiţiei a adăugat că dacă Parlamentul va dori să introducă un prag, aşa cum era în contestata Ordonanţă 13, poate face, desigur, acest lucru.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza