Mobilizare generală pentru ziua votului

Duminică, în ziua alegerilor, poliţiştii şi jandarmii vor asigura paza şi ordinea şi vor verifica toate sesizările privind posibile incidente electorale.

Adăugat: 14 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În campania electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, au fost de zece ori mai puţin incidente decât în urmă cu cinci ani.

Ministrul de interne, Gabriel Oprea, a precizat că acum au fost sesizate aproape 50 de probleme faţă de peste 500 înregistrate în 2009.

Duminică în ziua alegerilor poliţiştii şi jandarmii vor asigura paza şi ordinea şi vor verifica toate sesizările privind posibile incidente electorale.

MAI a realizat pentru scrutinul de duminică aproape 21 de milioane de buletine de vot şi peste 11, 8 milioane de timbre autocolante, toate materialele ajungând în fiecare judeţ sub pază, a declarat ministrul afacerilor interne.

Până mâine la ora 18:00 preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor prelua toate aceste materiale şi se vor deplasa la secţiile de votare.

Ministrul a cerut prefecţilor să coordoneze personal acţiunile de ordine şi siguranţă publică.

"Măsurile pe care le luaţi în ziua votului să asigure un cadru de ordine publică şi de legalitate astfel încât acest scrutin să fie cel puţin la fel de liniştit ca acum două săptămâni", a spus Gabriel Oprea.

Peste 58.000 de  angajaţi ai MAI vor acţiona pentru buna desfăşurare a procesului electoral de duminică.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza