Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, audiat la DNA

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a fost audiat, astăzi, de procurorii anticorupţie, în calitate de martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar de deţinuţi care au primit reducerea pedepselor şi eliberarea condiţionată.

Adăugat: 11 Iulie 2016
Ultima actualizare:11 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Daniel Ionaşcu, avocatul mitropolitului Ardealului, susţine nevinovăţia clientului său. 

"Un părinte de la Muntele Athos a mers la Înalt Preasfinţitul şi i-a cerut să îi dea o binecuvântare domnului Becali, în aşa fel încât să scrie, în viitor, o carte. Nu s-a pus problema unui capital de nicio natură - nici juridică, nici materială. Singurul lucru pe care l-a primit, în alte circumstanţe şi nu de la domnul Becali, a fost o carte", a spus Daniel Ionaşcu.

Potrivit reporterului Radio România Actualităţi, Diana Surdu, procurorii investighează modul în care omul de afaceri George Becali a scris cinci cărţi, în cei doi ani cât a stat în detenţie.

Ancheta în acest caz a fost începută în ianuarie, după ce Direcţia s-a sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, respectiv pentru ajutorul dat unor condamnaţi pentru corupţie.

Din datele Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 188 de deţinuţi au scris şi publicat peste 400 de cărţi, în ultimii doi ani, printre aceştia fiind George Becali, George Copos, Cătălin Voicu, Miron Mitrea, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu şi Ioan Niculae.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza