Miting de protest în privinţa creditelor în franci elveţieni

Un mitingul de protest s-a desfăşurat, duminică, în Piaţa Constituţiei, din Bucureşti. Mitingul este organizat de Grupul Clienţilor cu Credite în Franci.

Adăugat: 25 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
trimite pe mail

Participanţii solicită Guvernului, Camerei Deputaţilor, Băncii Naţionale şi băncilor comerciale convertirea în lei a creditelor în valută, respectiv a celor în franci, euro şi dolari.

Potrivit autorităţilor mitingul urmează să se încheie la ora 16.00, informează Agerpres.

Sursa citată menţionează că în jurul orei 13.30, circa 700 de oameni se adunaseră, în Piaţa Constituţiei pentru a cere conversia în lei a creditelor în valută.

Participanţii au scandat lozinci împotriva Băncii Naţionale, a băncilor comerciale, şi au cerut demisia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

"Suntem o problemă socială care trebuie rezolvată şi nu amânată. Noi i-am numit pe parlamentari, iar ei trebuie să facă ceva pentru noi şi nu pentru bănci. Am venit cu încredere că vom fi susţinuţi de autorităţi. Nu mai avem încredere în bănci şi nici în Isărescu şi nici în BNR. (...) Vrem o justiţie corectă pentru că în ultimii ani noi trăim doar ca să ne plătim ratele", a declarat, duminică, Cătălin Voivozeanu, unul dintre iniţiatorii mişcării civice.

La protestul din Piaţa Constituţiei s-au strâns oameni din Capitală, dar şi din alte oraşe ale ţării, precum Iaşi, Bârlad, Constanţa, Cluj sau Călăraşi, organizatorii estimând ca numărul acestora să crească până la ora 16,00, când urmează să se încheie protestul, precizează sursa citată.

Protestatarii scandau  şi agitau pancarte:

"Afară cu francul din ţară", "Conversia", "Jos Isărescu", "BNR, nu uita, asta este vina ta" "Statul dacă se ascunde, Isărescu cui răspunde?", mai arată Agerpres.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza