Miting CNSLR Frăţia în Capitală

Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, se aşteaptã ca peste 20 de mii de persoane sã participe,miercuri , la protestele organizate în Capitală.

Adăugat: 22 Septembrie 2010
Ultima actualizare:22 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Membrii Federaţiei SANITAS vor manifesta, de la ora 12:00, în Piaţa Revoluţiei.


De la ora 13:00, în aceeaşi piaţă, va avea loc un miting al CNSLR-Frăţia, urmat de un marş până în Piaţa Victoriei, unde protestatarii vor rămâne patru ore. "Miercuri va fi un miting al celor nemulţumiţi, sperãm sã vinã toţi cei care nu sunt de acord cu mãsurile Guvernului, vizãm o participare mare a bucureştenilor. Dacã vor sã zgâlţâie aceastã putere o pot face plimbându-se prin cele douã pieţe în numãr mare", a spus liderul CNSLR Frăiţa, Marius Petcu.Sindicaliştii cer, în principal, revenirea la salariile din septembrie 2009, majorarea salariului minim pe economie la 750 de lei şi stoparea disponibilizărilor în sistemul bugetar.


"Principala revendicare este ca anul 2011 să nu mai găsească salariaţii bugetari cu reducerea de 25%, blocarea disponibilizărilor de personal. Salariaţii din societăţi comerciale au dreptul, justificat, de a avea un salariu minim unic, de cel puţin 750 de lei. Şi fac precizarea că nu e un miting al bugetarilor. Pot să vă spun, ca pondere în cele două pieţe, va fi un echilibru între participanţi din zona bugetară şi participanţi din zona societăţilor comerciale", a spus preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.


Din cauza manifestaţiilor de miercuri , traficul rutier va fi restricţionat până la ora 15:30 în Piaţa Victoriei,  zona Arcului de Triumf şi Piaţa Romană, iar unele linii RATB vor circula pe trasee modificate.


Negocierile dintre Guvern şi Sindicate au eşuatLiderii sindicali şi-au menţinut decizia de a declanşa protestele, dupã ce nu s-a ajuns la nicio concluzie în discuţiile cu premierul şi ministrul Muncii.

   

Sãptãmâna protestelor  a fost  deschisã de sindicaliştii de la Cartel Alfa, care au pichetat , luni,  toate prefecturile din ţarã.


Poliţiştii îşi vor reduce activitatea cu 25%, aşa cum le-au fost diminuate şi salariile, au anunţat liderii sindicatului politiştilor.

 
Miercuri, seria de demonstraţii continuã la Bucureşti, cu mitingul organizat de CNSLR Frãţia, în Piaţa Constituţiei, iar joi şi vineri sunt prevãzute proteste ale sindicaliştilor de la Cartel Alfa, din Sãnãtate, Educaţie, Economie, Poliţie şi sectorul penitenciar.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza