Mişcarea Populară şi-a lansat o filială la Chişinău

Partidul Mişcarea Populară şi-a lansat filială la Chişinău. Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat că a devenit o necesitate stringentă de a consolida pe toate dimensiunile relaţiile dintre Republica Moldova şi România.

Adăugat: 26 August 2013
Ultima actualizare:26 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Mişcarea Populară şi-a lansat luni o filială la Chişinău pentru a spori comunicarea dintre românii din Republica Moldova şi mediul politic din România, a declarat în cadrul lansării liderul formaţiunii, Eugen Tomac.

"Chiar dacă nu va avea personalitate juridică, filiala de la Chişinău are drept scop de a servi ca o platformă de comunicare cu simpatizanţii formaţiunii din Republica Moldova", a menţionat Tomac, citat de Agerpres.

El a apreciat această acţiune drept încă un pas spre apropierea celor două maluri ale Prutului şi şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova va reuşi să se apropie de Uniunea Europeană în urma summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

"Relaţia României cu Republica Moldova trebuie consolidată pe toate planurile. Avem foarte multe încercări, iar eu trag speranţe că în această toamnă, la Vilnius (în cadrul summitului Parteneriatului Estic, n.re.d) se va lua o decizie importantă în ceea ce priveşte viitorul Republicii Moldova", a declarat liderul formaţiunii.

Tomac: Avem nevoie de mai multă dreptate pentru Basarabia şi pentru România

Eugen Tomac a reiterat necesitatea reducerii taxelor consulare pentru redobândirea cetăţeniei române şi sprijinul pe care îl va acorda România în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

"Plec la drum cu convingerea că avem nevoie de mai multă dreptate pentru Basarabia şi pentru România. Avem nevoie de un stat puternic în Republica Moldova, dar pentru ca să devină un stat puternic este nevoie de o Românie puternică", a mai spus liderul PMP.

Totodată, el a dat asigurări că PMP va trata cu toată seriozitatea Republica Moldova şi nevoile cetăţenilor acesteia.

"De azi încolo clasa politică românească nu mai are dreptul să trateze cu dispreţ şi indiferenţă realităţile din Republica Moldova. (...) A sosit timpul să mai facem un pas spre apropierea celor două maluri ale Prutului. România este din ce în ce mai aproape. Nimeni nu mai poate opri acest proces al regăsirii noastre", a mai spus Eugen Tomac.

Liderul PMP a fost şef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, dar şi consilier al preşedintelui României, Traian Băsescu.

El este unul dintre cei doi parlamentari PDL care şi-au câştigat colegiul direct, şi nu prin redistribuire, la alegerile parlamentare din decembrie 2012. La scrutin au votat şi românii din Republica Moldova.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
26 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza