Mişcarea Populară nu susţine modificarea Legii de organizare a SRR şi TVR

Preşedintele executiv al formaţiunii, Eugen Tomac, susţine că noile prevederi pun în pericol buna funcţionare şi independenţa editorială a postului public de radio, fără să aducă soluţii de redresare a situaţiei în care se află TVR.

Adăugat: 26 Februarie 2016
Ultima actualizare:26 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac
trimite pe mail

Mişcarea Populară nu susţine propunerea legislativă de modificare a legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice.

Preşedintele executiv al formaţiunii, Eugen Tomac, susţine că noile prevederi pun în pericol buna funcţionare şi independenţa editorială a postului public de radio fără să aducă soluţii de redresare a situaţiei în care se află TVR.

"Se încearcă pur şi simplu o forţare de rezolvare a situaţiei. Pe de-o parte, avem o companie, cum este SRR, care a reuşit să facă performanţă şi să rămână în topul încrederii în ceea ce priveşte şi transparenţa, şi politica editorială şi avem, de partea cealaltă, Televiziunea Română care, cu foarte mici excepţii, în ultimii 20 de ai, a fost prost gestionată şi cred că această propunere forţată riscă să transforme o problemă cu care se confruntă Televiziunea Română într-o problemă comună a celor două entităţi. Nu cred că această abordare este cea mai fericită în clipa de faţă şi cea mai sigură pentru a evita un dezastru", a spus  Eugen Tomac.  

Eugen Tomac consideră că modificarea legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice nu este deloc justificată într-un an electoral şi în lipsa unei dezbateri publice.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza