Mișa: Există bani pentru acordarea sporurilor salariale pentru bugetari

Ministrul Finanțelor susține că există banii necesari acordării sporurilor salariale anunţate pentru angajaţii din sistemul public, după ce un lider sindical declarase că în buget nu ar fi prevăzute aceste sume.

Adăugat: 18 Octombrie 2017
Ultima actualizare:18 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ionuț Mișa, minisitrul Finanțelor
trimite pe mail

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a dat asigurări cu puţin timp în urmă, în deschiderea şedinţei de guvern, că în buget există banii necesari acordării sporurilor salariale anunţate pentru angajaţii din sistemul public.

El a făcut aceste precizări după ce liderul Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, a declarat că în buget nu ar fi prevăzute aceste sume.

"Indiscutabil că nu am făcut niciodată afirmaţii legate de faptul că nu sunt bani. După cum am precizat de mai multe ori, există bani pentru construcţia bugetară în anul 2018. Mai mult decât atât, proiecţia de buget pe anul 2018 ne dă posibilitatea să ne încadrăm în 2,96% deficit, şi indiscutabil că au fost prevăzute şi sumele aferente legii salarizării, deci nu avem nicio problemă din punct de vedere al finanţării, nici la nivelul Ministerului de Finanţe, nici la nivelul guvernului, de a nu avea capacitatea să finanţeze proictele pe care le are deja în desfăşurare", a spus Ionuţ Mişa. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza