Miron Mitrea, audiat în dosarul de corupţie

Fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea a fost audiat în dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale.

Adăugat: 20 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Miron Mitrea
trimite pe mail

Irina Jianu, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, eliberată săptămâna trecută din închisoare, nu s-a prezentat la acest termen, motivând, prin avocat, că nu a avut bani de deplasare.

Completul de cinci judecători le-a pus în vedere avocaţilor să-şi pregătească pledoariile pentru 13 februarie, atunci când dosarul va fi finalizat, după audierea Irinei Jianu.

Pe 15 octombrie 2014, Înalta Curte de casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Miron Mitrea la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

Instanţa a decis şi confiscarea a aproape 170.000 de lei de la fostul ministru.

În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, a primit cinci luni de detenţie.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.

DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza