Mircea Geoană, senator PSD

"Nu introducerea cotei diferenţiate cu praguri mai mici de 16% este periculoasă pentru cuantumul veniturilor de la bugetul de stat, ci pierderea a 2,3 miliarde de euro, ce nu au ajuns la bugetul de stat(...)".

Adăugat: 15 Februarie 2014
Ultima actualizare:15 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Geoană, senator PSD
trimite pe mail

Senatorul PSD Mircea Geoană susţine că aplicarea cotei diferenţiate nu ar aduce pierderi de miliarde economiei, ci câştiguri de miliarde oamenilor care susţin economia.

În opinia fostului lider al PSD, pierderea a 2,3 miliarde de euro ar trebui să "să fie periculoasă" şi nu introducerea unei cote diferenţiate.

"Nu introducerea cotei diferenţiate cu praguri mai mici de 16% este periculoasă pentru cuantumul veniturilor de la bugetul de stat, ci pierderea a 2,3 miliarde de euro, ce nu au ajuns la bugetul de stat pentru că ţinta de colectare pe 2013 nu a fost îndeplinită", este de părere Mircea Geoană.

"Mai mult, reducerea presiunii fiscale pe cei mai săraci dintre români ar fi o măsură de echitate socială, ei fiind cei care au suportat greul austerității economice în perioada de criză, cum ar fi reducerea de salarii de 25% în sectorul public, creșterea TVA de la 19% la 25%, impozitul represiv, resimțit puternic de cei cu venituri mici. Aceste măsuri au afectat cu precădere categoriile sărace deoarece ele consumă integral venitul și nu pot să economisească", mai scrie Geoană în comunicat.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza