Mircea Geoană, senator PSD

"Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Traian Băsescu foloseşte Constituţia pentru jocuri politice conflictuale şi ieftine".

Adăugat: 15 Decembrie 2013
Ultima actualizare:15 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Modificarea Constituţiei rămâne un obiectiv major asumat de USL, indiferent de jocurile politice ale lui Traian Băsescu, susţine senatorul PSD, Mircea Geoană.

Într-un comunicat remis presei, duminică, fostul lider al PSD a amintit că modificarea Constituţiei  este unul dintre obiectivele "majore" ale USL.

"Modificarea Constituţiei este un obiectiv major asumat de USL, care trebuie operaţionalizat, în primul rând, prin finalizarea activităţii Comisiei de revizuire. Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Traian Băsescu foloseşte Constituţia pentru jocuri politice conflictuale şi ieftine. Atitudinea sa pe tema referendumului demonstrează că Traian Băsescu se raportează la Constituţie într-un orizont îngust, al atribuţiilor preşedintelui. Însă, Constituţia conţine mult mai mai multe prevederi decât acelea de care este interesat Traian Băsescu", se arată în comunicatul transmis de senatorul PSD Mircea Geoană.

Fostul preşedinte al PSD atrage atenţia ca nimeni din USL "să nu lase impresia, voluntar sau involuntar, unei complicităţi la blocajele lui Traian Băsescu".

"Modificarea Constituţiei nu are legătură doar cu atribuţiile viitorului preşedinte. Are legătură, mai ales, cu drepturi extinse pentru cetăţenii acestei ţări. Prin urmare, trebuie să ne raportăm la modificarea legii fundamentale în ansamblul ei şi să ne respectăm promisiunile făcute alegătorilor. Mai mult, fără îndoială, nemodificarea Constituţiei în timp pentru prezidenţiale va produce efecte. Indiferent dacă USL îşi va păstra sau modifica actuala strategie pentru prezidenţiale, dacă PSD îşi va desemna sau nu propriul candidat, un lucru este cert: nici unul dintre cei asociaţi direct sau indirect cu actualul preşedinte nu au vreo şansă să ajungă la Cotroceni", se mai scrie în comunicatul remis presei de senatorul PSD.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza