Mircea Geoană, la judecata PSD

Declaraţiile preşedintelui Senatului, Mircea Geoană privind vizita sa la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, înainte de alegerile prezidenţiale, au stârnit nemulţumirea unor lideri ai PSD.

Adăugat: 13 Decembrie 2010
Ultima actualizare:13 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD urmează să discute, luni, situaţia preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.


Liderii social-democraţi au lăsat să se înţeleagă că ar putea lua chiar o decizie, în ceea ce priveşte declaraţiile fostului preşedinte al partidului, legate de PSD, şi vizita sa la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, înainte de alegerile prezidenţiale.


Aceste declaraţii au stârnit nemulţumirea unora dintre lideri. 


PSD a decis deja să-l sancţioneze pe Mircea Geoană, iar luni, va stabili, probabil, cât de drastic.


Părerile sunt împărţite, însă liderii social-democraţi par de acord cu nevoia a cel puţin unui avertisment la adresa fostului preşedinte.


Cel mai vehement s-a arătat secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, care spunea vineri, la Braşov, că PSD va lua o măsură serioasă şi clară în ce priveşte atitudinea domnului Geoană.


Cu două zile înainte, conducerea PSD îşi exprima nemulţumirile faţă de fostul candidat la prezidenţiale, dar nu discuta oficial despre soarta sa. "M-au deranjat nişte lucruri. Am văzut că domnul Geoană a vorbit de PSD, că e un partid bolşevic sau că ia măsuri bolşevice. E, totuşi, partidul pe care domnia sa l-a condus atâţia ani şi care, inclusiv astăzi, îi asigură şi maşină de la SPP şi casă de protocol şi toate ce alte lucruri", a spus Victor Ponta.


La începutul săptămânii trecute, Mircea Goană posta, pe blogul personal, o înregistrare video, în care spunea că a mers la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, pentru a se interesa despre dezbaterea prezidenţială televizată, care urma.


Articolul a generat o serie de nemulţumiri, inclusiv în rândul liderilor din teritoriu sau al europarlamentarilor PSD, care au semnat o scrisoare de protest.


Reuniunea social-democrată, de astăzi, vine la mai puţin de o jumătate de an, după ce, aceeaşi conducere a partidului decidea ca, timp de şase luni, Mircea Goană să nu mai aibă poziţii publice, contrare partidului.


Geoană: Nu mă simt ameninţatPreşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, că, din punctul său de vedere, poziţia pe care o deţine la conducerea forului superior al Legislativului nu reprezintă subiectul discuţiei Biroului Permanent Naţional, adăugând că el, felul său, nu se simte ameninţat.


 'Nu mă simt ameninţat de felul meu şi nu cred ca acesta este subiectul discuţiei de astăzi (luni - n.r.)", a apreciat liderul Senatului, înaintea şedinţei Biroului Permanent  Naţional al PSD, întrebat dacă îşi simte ameninţată poziţia de la conducerea forului Legislativ superior.


Geoană a părăsit şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD în jurul orei 11.45, motivând că trebuie să ajungă la şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului.
  

Întrebat dacă BPN a luat în discuţie cazul său, Geoană a afirmat, la ieşirii din sediul Central al PSD, că în momentul plecării sale la Senat începuse dezbaterea pe marginea acestui subiect.
    

După plecarea liderului Senatului, în sala de şedinţă au rămas doar membrii cu drept de vot al BPN.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza