Mircea Geoană, exclus din PSD

Conducerea PSD a decis excluderea lui Mircea Geoană din partid.

Adăugat: 22 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comitetul Executiv al PSD a hotărât, marţi, excluderea lui Mircea Geoană din partid.

Mircea Geoană a afirmat după şedinţa PSD că este "îndurerat" de decizia colegilor săi privind excluderea din partid.

"Am un sentiment de mare tristeţe şi în acelaşi timp de eliberare. Această execuţie planificată, această formă de a elimina din partid un fost preşedinte, pentru un motiv, nici măcar astăzi cunoscut mă îndurerează pentru că timp de cinci ani de zile am condus acest partid, alături de mulţi oameni faţă de care am sentimente de mare preţuire şi am crezut că pot să aduc democraţie în acest partid", a declarat Mircea Geoană.

Fostul preşedinte al PSD a spus că asupra colegilor săi au fost făcute presiuni pentru eliminarea sa din PSD.

"Domnul Ponta şi-a pus demisia pe masă, şantajând colegii cu un risc de instabilitate în partid. Înţeleg presiunea la care unii colegi au fost supuşi".

De asemenea, Geoană a afirmat că "atâta timp cât Partidul Social Democrat va fi condus din umbră de către Ion Iliescu şi Adrian Năstase nu are vreo şansă de reformare", adăugând că au pus în fruntea partidului o "marionetă" cu "apucături tiranice" şi o "lipsă cumplită de caracter".

Ponta: Excluderea lui Geoană, o decizie grea

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că excluderea lui Mircea Geoană din partid a fost o decizie grea.

Ponta a precizat că decizia privind excluderea din PSD a lui Mircea Geoană a fost luată cu 50 de voturi pentru şi cinci împotrivă.

"Ne despărţim pentru moment de domnul Geoană şi de cei care, până la urmă, au o problemă de a fi într-o echipă în acest moment neplăcut. Sper să ieşim întăriţi. Adversarul nostru nu este domnul Geoană, nici altcineva, ci domnul Băsescu şi regimul Băsescu", a spus Ponta.

Ion Iliescu: Geoană n-a învăţat nimic din pierderea alegerilor

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat la rândul său, că a votat pentru excluderea lui Geoană din partid şi şi-a exprimat speranţa că PSD va avea de câştigat în plan politic şi moral de pe urma acestei decizii.

Întrebat de presă cum a votat în cadrul şedinţei , Ion Iliescu a declarat că a votat "ca toată lumea"

El a completat şi a spus: "Da!", confirmând faptul că a votat pentru excluderea lui  Geoană din PSD.
Despre acuzaţiile pe care i le-a adus Mircea Geoană, potrivit cărora el şi Adrian Năstase ar conduce din umbră PSD, Ion Iliescu a spus că acest lucru reprezintă o confirmare a părerii generale că "acest om n-a învăţat nimic".

"Ce părere aveţi despre o asemenea apreciere? Este marca şi autocaracterizarea pe care şi-o face singur. A intrat în partid fără ştie ce e aia partid, i s-au oferit funcţii, deşi nu avea experienţa necesară. N-a învăţat nimic din pierderea alegerilor", a completat Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al social-democraţilor a mai spus că Geoană a contribuit la pierderea alegerilor în 2004.

"El a contribuit la pierderea alegerilor şi în 2004, când era recomandat ca posibil prim-ministru şi a ţinut neapărat să iasă în lume. Vă amintiţi în 2004, când a spus că nu are nevoie de voturile PRM, a câştigat Băsescu în 2004. În 2009 vă amintiţi cu toţi...Tot partidul, nu lui i se datorează cele cinci milioane de voturi.(...) Se făleşte cu cele cinci milioane. Cele cinci milioane au fost rodul muncii harnice a unei armate de militanţi. Şi el îşi permite să ducă la pierderea unor alegeri...Se duce noaptea.. N-a explicat nici până acum motivaţia mersului lui în noapte la Sorin Ovidiu Vântu", a mai declarat Ion Iliescu.

Propunerea de excludere a lui Mircea Geoană din PSD a fost înaintată de Comisia de Integritate a social-democraţilor, iar săptămâna trecută a fost discutată şi în Biroul Permanent Naţional PSD.

Tensiunile dintre Mircea Geoană şi actuala conducere a social-democraţilor s-au accentuat în urmă cu două săptămâni, atunci când acesta a refuzat să cedeze preşedinţia Senatului în favoarea lui Titus Corlăţean.

Liderul social-democraţilor, Victor Ponta, susţine că Geoană nu şi-a făcut datoria faţă de partid şi faţă de electoratul care în 2009, şi-a pus speranţele în schimbarea preşedintelui Băsescu.

Mircea Geoană a folosit funcţia de la Senat în interes propriu şi a avut o agendă separată faţă de cea a partidului, mai spune Victor Ponta.

La toate acestea s-au adăugat şi acuzaţiile privind îndatorarea partidului în campania din 2009, datorii care au dus PSD aproape de executarea silită.

Geoană îşi susţine nevinovăţia, afirmând că întreaga situaţie nu este decât o înscenare premeditată, prost concepută şi executată.


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
22 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:
23 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza