Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD

"Declaraţiile făcute de înalţii demnitari maghiari, sunt declaraţii care lovesc demnitatea şi suveranitatea României şi niciun oficial român nu ia nicio poziţie".

Adăugat: 22 Iulie 2011
Ultima actualizare:22 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, solicită autorităţilor române să răspundă declaraţiilor vicepremierului ungar, Semjen Zsolt, privind autonomia maghiarilor, susţinând că acestea lovesc în demnitatea şi suveranitatea României.
    

"Declaraţiile făcute de înalţii demnitari maghiari sunt declaraţii care lovesc demnitatea şi suveranitatea României şi niciun oficial român nu ia nicio poziţie legat de subiectele care se abordează în această tabără. Sunt subiecte care nu fac altceva decât să răstălmăcească ceea ce s-a făcut în 20 de ani, să incite populaţia la o radicalizare împotriva minorităţii, mai ales a celei maghiare din România, care de altfel sunt oameni oneşti", afirmă Duşa într-un comunicat de presă.


Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, i-a îndemnat pe maghiarii din România să nu renunţe la idealul privind obţinerea autonomiei.


Aflat în staţiunea Băile Tuşnad, la Universitatea de vară organizată de Consiliul Tineretului maghiar din România şi de Fundaţia Pro Minoritate din Budapesta, vicepremierul Ungariei a declarat că în Europa sunt multe exemple şi precedente privind acordarea autonomiei.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza