Mircea Dinescu, audiat la Parchet în dosarul Revoluţiei

Poetul Mircea Dinescu, una dintre figurile importante din Decembrie 1989, este audiat în dosarul Revoluţiei.

Adăugat: 2 Martie 2017
Ultima actualizare:2 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Dinescu
trimite pe mail

La Parchetul General procurorii militari continuă, astăzi, seria audierilor în dosarul Revoluţiei.

În calitate de martor a fost chemat în această dimineaţă, poetul Mircea Dinescu, una dintre figurile importante din Decembrie 1989.

Înainte de a intra la audieri el a spus că i se pare tardiv demersul actual. 

"Mie mi se pare că jucăm într-o telenovelă, fiindcă ani de zile, atunci când ar fi trebuit să se discute ce s-a întâmpla atunci, s-au făcut tot soiu de comisii, de comitete, de nu ştiu ce, şi s-a îngropat chestia. După 27 de ani sigur să chemi oamenii care au participat atunci să afli, ce să afili, ce -a întâmplat la Televiziune? Noi am uitat în ce ţară am trăit. Diversiunile puse la cale de băieţii care conduceau România, nu? S-a întâmplat o minune ca peste noapte dintr-o ţară comunistă să ajungem o ţară aservită, capitalistă dar, sigur, un capitalism pe care nu l-a bănuit nici Marx făcut de activişti de partid şi de securişti. Asta a fost pornirea în România, şi nu numai în România, în toate ţările estice", a spus Mircea Dinescu.   

Ieri a fost audiat în dosarul revoluţiei şi fostul premier Petre Roman.

Reporterul RRA, Diana Surdu aminteşte că la acest moment este vorba de o cercetare în rem, cu privire la faptă, şi nu există persoane învinuite de vreo infracţiune.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza