Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor şi-au depus candidatura la prezidențiale

Încă doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie şi-au depus sâmbătă, la Biroul Electoral Central, listele obligatorii de semnături de la susţinători.

Adăugat: 22 Septembrie 2019
Ultima actualizare:22 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Diaconu la BEC. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Aşadar, în cursa pentru Palatul Cotroceni sunt acum şapte persoane, iar cei care mai doresc să se înscrie o mai pot face doar până duminică seară, la ora 24:00.

Cu jumătate de oră mai târziu decât anunţase declaraţiile pentru presă, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a venit pe o trotinetă electrică. A depus aproape 270.000 de semnături la BEC.

Kelemen Hunor: România ar trebui să investească în continuare mult mai mult în educaţie, în cercetare, să fie un centru în această zonă a Europei.

A urmat actorul Mircea Diaconu, cel care candidează susţinut de o alianţă numită "Un om".

El a precizat că a acceptat să primească sprijin logistic pentru cele 400.000 de semnături depuse la BEC şi reprezentanţi în secţiile de votare de la ALDE şi PRO România.

Mircea Diaconu: În clipa în care vorbim de preşedinţie şi cu ce se ocupă preşedinţia, lăsaţi deoparte, vă rog din suflet, orice argument din sfera guvernării, bun sau rău. N-are nicio legătură, preşedinţii nu guvernează, în Constituţie, preşedintele are cu totul alt culoar.

Şi-au mai depus candidatura la BEC la alegerile prezidenţiale din noiembrie: Viorel Cataramă, lider al dreptei liberale, premierul Viorica Dăncilă din partea PSD, preşedintele Klaus Iohannis, candidatul PNL, Dan Barna, susţinut de Alianţa USR-PLUS şi Theodor Paleologu, din partea Partidului Mişcarea Populară.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza