Mircea Diaconu face ocolul României în 22 de zile

Candidatul independent Mircea Diaconu a început un turneu electoral de 22 de zile. Turneul reprezintă o formă de comunicare cu oamenii, susține Diaconu.

Adăugat: 3 Mai 2014
Ultima actualizare:3 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Diaconu. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Actorul Mircea Diaconu, candidat independent la europarlamentare, a început ocolul României în 22 de zile.

Prima oprire a fost la Braşov, următoarea oprire fiind Făgăraş.

Mircea Diaconu spune că turneul electoral, pe care-l va face prin ţară până pe 25 mai, reprezintă o formă de comunicare cu oamenii.

"Trebuie să mă întâlnesc cu oameni care au strâns semnături, s-au organizat acolo, i-am sunat şi mă întâlnesc cu dânşii, să le mulţumesc şi în felul acesta. Este un lucru pe care mi-l doresc de multă vreme, să umblu prin toată ţara noastră şi n-am avut timp chiar atât de mult, dar aşa, 22 de zile prin ţară, cu maşinuţa, este o bucurie. I-am pus şi radio, ca să aud ce se mai întâmplă în lume", a spus Diaconu.

Stolojan: Cetățenii români nu se bucură de toate drepturile în UE

Theodor Stolojan, care deschide lista PDL la euroalegeri, le-a vorbit cetăţenilor din judeţul Prahova despre obiectivele pe care candidaţii democrat-liberali şi le-au stabilit.

"Ce am făcut, se vede. Ce vrem să facem de acum înainte, este foarte important. Dorim consolidarea integrării României în Uniunea Europeană. Cetăţenii români, ca cetăţeni europeni, nu se bucură încă de toate drepturile şi de toate avantajele Uniunii Europene. Datoria noastră în Parlamentul European este să fim primii care apărăm aceste drepturi", a spus Stolojan.

Winkler: Lărgirea UE spre Balcani, singura cale de stabilitate

Candidatul UDMR la alegerile europarlamentare, Iuliu Winkler, susţine extinderea Uniunii Europene despre Balcani.

El a declarat la Timişoara, că aceasta este singura cale de a asigura stabiliatea zonei pe termen lung.

"Sunt foarte mulţi care sprijină lărgirea către Balcani, şi eu mă număr între ei, pentru că, lărgirea înspre Balcani este singura cale de a asigura stabilitatea Balcanilor pe termen lung. Nu poţi să faci lărgire dacă nu tratezi la nivel european problematica minorităţilor naţionale şi a comunităţilor etnice. Iar ceea ce înseamnă Est-ul, eu cred că este nevoie de mult mai multă solidaritate", a spus Winkler .

Pașcu: Trebuie să valorific tot ce am acumulat

Ioan Mircea Paşcu, candidat din partea alianţei PSD-UNPR-PC, spune că este pregătit pentru un nou mandat în Parlamentul European.

El spunea la Oradea, că trebuie să valorifice experienţa acumulată până în prezent.

"La Parlamentul European trebuie să o iei de la zero. Şi a constat lucru acesta, deşi ai mai fost cu o funcţie în ţară la tine, trebuie să reconfirmi. Eu am avut deja o jumătate de mandat şi încă un mandat şi abia acuma pot să spun că mi-am croit o nişă acolo, la Parlament, oamenii ştiu de mine. Acuma ar trebui să valorific tot ce am acumulat până în momentul de faţă şi să sperăm că aşa o să fie", a spus Pașcu.

Antonescu: E nevoie de teme de consens

PNL doreşte consens politic între europarlamentarii care vor reprezenta România la Bruxelles, după 25 mai.

Preşedintele partidului, Crin Antonescu, lansa, cu prilejul unei conferinţe de presă, o invitaţie la dezbateri punctuale pentru a se ajunge la teme comune.

"Ar fi foarte bine, dacă s-ar putea degaja şi câteva teme de consens, pentru că, atunci, ar putea susţine cu toţii, cei 32 de parlamentari români, la Bruxelles, teme comune, soluţii comune, importante pentru România şi importante pentru un mod de dezvoltare al Uniunii pe care România îl vede", a susținut Antonescu.

Dan Diaconescu, turneu cu DD-Mobilul

Dan Diaconescu, preşedinte-fondator al PP-DD, şi candidat al acestei formaţiuni, spunea, la Arad, că va străbate întreaga ţară în această campanie electorală, pentru a discuta cu oamenii şi a aduna toate nemulţumirile acestora.

"Eu sper să mă întâlnesc, cu acest DD-Mobil, cu foarte mulţi cetăţeni. Pe unii îi cunosc, pe alţii vreau să-i cunosc, vreau să-i urc în DD-Mobil, fiindcă eu cred că românii au dorinţe şi visuri neîmplinite. Eu, începând din Arad, voi strânge de la toţi românii cu care mă întâlnesc bileţele, pe care ei să-şi treacă mica sau marea lor dorinţă şi o să vedem ce putem îndeplini din ele până să ajungem la putere cu adevărat, în noiembrie, şi mai ales o să încercăm să le îndeplinim pe toate după luna noiembrie", a susținut Diaconescu.

PRM, preocupat de fondurile pentru agricultură

Vasile Popa, candidat pe listele PRM, a discutat cu cetăţenii din localităţile din Piatra Olt şi Balş, din judeţul Olt, despre fondurile europene alocate României pentru sprijinirea agriculturii.

Dacă va ajunge în Paralmentul European - spunea Vasile Popa - va susţine ideea că aceste fonduri să fie destinate strict pentru cumpărare de utilaje agricole, se arată într-un comunicat de presă.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
3 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza