Mircea Cosma, audiat în dosarul cumnatului premierului Ponta

Preşedintele Consiliului Jdeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost chemat la DNA Ploieşti pentru a fi audiat în dosarul în care sunt cercetaţi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

Adăugat: 17 Februarie 2015
Ultima actualizare:17 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Cosma, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost audiat timp de două ora la sediul DNA din Ploieşti.

La ieşire, Cosma a declarat că are calitatea de inculpat în dosarul în care este cercetat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu.

Cosma a afirmat, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor referitoare la lucrările derulate cu fonduri europene la Comarnic, că nu cunoaşte cine şi cum a câştigat contractul privind extinderea canalizării în acest oraş.

În acelaşi dosar este audiat în calitate de suspect şi deputatul Sebastian Ghiţă, dar şi omul de afaceri Mhai Coman.

Aceştia sunt cercetaţi în legătură cu  SC Hidroprahova SA, firma care deruleaza contractul de extindere a canalizării oraşului Comarnic care are ca unic acţionar Consiliul Judeţean Prahova.

Potrivit corespondentului RRA,  firma Hidroprahova derulează cel mai mare contract de canalizare în zeci de localităţi din judeţul Prahova.

Lucrările de extindere a reţelei de canalizare din Comarnic au demarat la început anului 2012 şi ar fi trebuit să se finalizeze exact în urmă cu un an, februarie 2014.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetari într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind savârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene în cadrul unui contract de extindere reţea canalizare în localitatea prahoveană Comarnic.

În aceasta dimineaţă, procurorii au efectuat 14 percheziţii dintre care cinci în municipiul Ploieşti, iar restul în municipiul Bucureşti, acestea fiind sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane.

La intrarea în sediul DNA deputatul Sebastian Ghiţă a declarat ca a fost citat şi adus cu mandat având calitatea de suspect în acest dosar şi a preciazat că ştie despre contractul de extindere a reţelei de canalizare a localităţii Comarnic, că lucrările nu au funcţionat foarte bine, că a fost o licitaţie câştigată cu bani foarte puţini, aproape la jumătate de preţ si că firma nu a reuşit să performeze şi să termine acea lucrare, precizând, însă, că nu a fost implicat în niciun fel în derularea şi realizarea acestui contract.

AUDIO Deputatul Sebastian Ghiţă

De asemenea, Sebastian Ghiţă a declarat că îl cunoaşte pe Iulian Herţanu şi presupune că procurorii l-au chemat pentru a stabili care este natura relaţiilor sale cu acesta.

Iulian Herţanu şi Mihai Coman nu au facut niciun fel de declaraţii la intrarea în sediul DNA-Ploieşti, mai precizează corespondentul RRA Simona Uţă.Autor:
Simona Uţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza