Mircea Băsescu rămâne în închisoare

Tribunalul Constanţa a respins cererea lui Mircea Băsescu de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar.

Adăugat: 20 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mircea Băsescu rămâne în înhisoare, după ce Tribunal Constanţa a respins astăzi, ca nefondată, cererea sa de înlocuire a aretului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar.

Totodata, instanta respinge ,ca nefondată, cererea formulată de inculpatul Căpăţînă Marian Adrian , prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata în termen de 48 ore de la comunicare.

Pe 14 noiembrie, Tribunalul Constanţa a judecat primul termen în procesul în care fratele şefului statului, Mircea Băsescu, şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă.

Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele preşedintelui recunoştea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza