Mircea Băsescu, patru ani cu executare

Mircea Băsescu a fost condamnat la 4 ani cu executare.

Adăugat: 8 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Băsescu
trimite pe mail

Fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, Mircea Băsescu a fost condamnat la 4 ani cu executare pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a fost condamnat la 3 ani cu executare.

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, s-a declarat surprins de sentinţa de condamnare la patru ani de închisoare cu executare pronunţată vineri dimineaţă, în primă instanţă, de Tribunalul Constanţa, în dosarul în care sunt implicaţi membrii familiei lui Bercea Mondial.

"Mărturisesc că mă surprinde decizia în primă instanţă a judecătorilor de la Tribunalul Constanţa, dar asta este. E o sentinţă pronunţată de instanţă şi o respectăm şi evident o vom ataca cu apel la instanţa superioară. În rest, efectiv sunt stupefiat pentru că Bercea şi familia lui nu a spus niciodată, pe parcursul anchetelor şi al audierilor în instanţă, că mi-a dat mie banii, ci lui Marian Căpăţână. Căpăţână, la rândul lui a recunoscut într-o primă parte a procesului că a primit banii. Câţi bani au fost nu a reieşit niciodată clar din declaraţiile familiei Bercea. Când s-a vorbit despre 600. 000 de dolari, când 700. 000 sau chiar un milion de dolari. Apoi Căpăţână şi-a schimbat declaraţia şi am ajuns acum eu să fiu condamnat pentru trafic de influenţă. Este o sentinţă pe care o voi ataca, dar nu pot în cugetul meu să fiu împăcat şi să spun că s-a făcut dreptate, după cum am arătat", a declarat Mircea Băsescu în exclusivitate pentru AGERPRES.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă.

Amintim că Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt acuzaţi că ar fi luat bani de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor.

La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut instanţei închisoare cu executare pentru ambii inculpaţi, în cazul lui Mircea Băsescu fiind solicitată pedeapsa maximă prevăzută de lege.

Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250 de mii de euro de la Mircea Băsescu şi de 350 de mii de euro de la Marian Căpăţână.

Cei doi au fost trimişi în judecată în iunie 2014 pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a aceluiaşi an a început derularea procesului.

După ce au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu şi, ulterior, cu cea a controlului judiciar.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mona Constantinescu
Adăugat:
8 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza