Mircea Băsescu cere revocarea arestului la domiciliu

Aflat în arest la domiciliu, Mircea Băsescu le-a cerut magistraţilor să meargă la muncă de trei ori pe săptămână câte trei ore pe zi.

Adăugat: 12 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Băsescu
trimite pe mail

Magistratii Tribunalului Constanta vor decide asupra cererii de revocare a măsurii arestului la domiciliu pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă, care vor ajunge astăzi în faţa judecatorilor, rămaşi în pronunţare.

Vineri, Mircea Băsescu le-a cerut magistraţilor să meargă la muncă de trei ori pe săptămână câte trei ore pe zi.

La rândul sau, Marian Căpăţână a solicitat înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

De asemenea, el a cerut Tribunalului Constanţa să poată părăsi arestul la domiciliu în data de 15 ianuarie ca să meargă la Spitalul Floreasca pentru a face mai multe analize.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele preşedintelui recunoştea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.
Autor:
Mona Constantinescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza