Minorităţile naţionale bat palma cu USL

Liderii USL şi cei ai grupului minorităţilor naţionale au anunţat că reprezentanţii minorităţilor vor rămâne parte a coaliţiei de guvernare.

Adăugat: 12 Decembrie 2012
Ultima actualizare:12 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Victor Ponta şi Varujan Pambuccian au anunţat, miercuri, că în plan parlamentar colaborarea dintre USL şi grupul minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, va continua.

"Nu este niciun fel nici de surpriză - am încheiat în urmă cu şapte luni un acord cu grupul minorităţilor naţionale, cei din acest grup ca de fiecare dată s-au achitat în totalitate de obligaţiile care le reveneau, au fost parteneri foarte serioşi pentru Guvernul pe care îl conduc şi rămân în continuare parte a coaliţiei de guvernare. Dar cel mai important lucru pe care vreau să-l spun este că toate politicile, le agreem, le susţinem împreună şi acest gen de colaborare va continua pe toată perioada Guvernului USL", a declarat premierul Victor Ponta, la finalul unei întrevederi avute la Palatul Parlamentului cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.
    
Premierul Victor Ponta a adăugat că urmează să fie adoptat statutul minorităţilor naţionale "într-o formulă care să convină tuturor minorităţilor, inclusiv cea maghiară".
    
Totodată, liderul minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian a arătat, la rândul său, că protocolul pe care grupul minorităţilor naţionale din Parlament îl are cu USL este acelaşi.

"Practic, nu au fost cerinţe suplimentare. Anii care vor veni vor fi extrem de dificili", a spus el.
    
Pambuccian a susţinut că premierul are două probleme: să gestioneze resursa bugetară şi să găsească soluţii pentru ca aceasta să crească.
    
"Ori, în partea de resurse, cred că o serie de soluţii vor veni şi din partea grupului nostru, sper să fie acceptate aşa cum sunt şi sper să înţeleagă tot mai mulţi dintre români că grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, pe lângă activitatea naturală pe care o are legat de protecţia minorităţilor naţionale, a avut şi are o contribuţie serioasă şi în zona de creştere economică, de dezvoltare a relaţiilor cu tot ce înseamnă statele euro-atlantice", a spus Varujan Pambuccian.  

Premierul Victor Ponta a adăugat că se va întâlni cu reprezentanţii grupului parlamentar al UDMR după publicarea rezultatelor oficiale ale alegerilor din 9 decembrie.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
12 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza