Minorităţile naţionale amână să-i spună "DA" lui Ponta

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat că a primit acordul de principiu, din partea grupului minorităţilor naţionale, de susţinere în Parlament a noului guvern, dar că decizia finală o vor lua luni.

Adăugat: 2 Mai 2012
Ultima actualizare:2 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Victor Ponta a afirmat, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor că aceştia "de principiu" vor sprijini guvernul USL.

"Am făcut o propunere oficială grupului minorităţilor de a sprijini guvernul USL care va fi prezentat luni în Parlament. Am primit un acord de principiu în acest sens", a afirmat liderul PSD
    
Premierul desemnat a spus că urmează să se ia o decizie oficială în cadrul grupului minorităţilor şi dacă acordul de principiu va fi confirmat se va prezenta luni dimineaţă înaintea începerii audierilor miniştrilor propuşi pentru a semna protocolul de susţinere de către minorităţi a Cabinetului propus de Victor Ponta.

De asemenea, liderul PSD a mai spus că a discutat cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale despre sistemul de vot uninominal pur.

"Am fost de multe ori în această încăpere în calitate de lider al opoziţiei şi am discutat de fiecare dată, am lămurit lucruri importante cu grupul minorităţilor, inclusiv atunci când i-am rugat să participe la votul moţiunii de cenzură şi după vot când le-am mulţumit. Avem o istorie pozitivă cu cei din acest grup şi am toată încrederea că lucrurile se vor finaliza prin semnarea protocolului pe baza unei încrederi şi a unui spirit de colaborare pe care l-am câştigat în timp', a spus Ponta.
    
Tot miercuri, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat că Uniunea va semna un protocol cu PSD şi va susţine guvernul propus de premierul desemnat, Victor Ponta.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
2 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza