Ministrul Vlad Alexandrescu va fi revocat din functie

Premierul Dacian Cioloş anunţă revocarea lui Vlad Alexandrescu din funcţia de ministru al culturii.

Adăugat: 1 Mai 2016
Ultima actualizare:3 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Alexandrescu
trimite pe mail

Şeful Guvernului precizează într-un mesaj publicat pe facebook că-i va trimite preşedintelui României, marţi, documentele necesare.

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a făcut în ultimul timp mai multe precizări în legătură cu situaţia sa. În mesajul postat tot pe facebook, dar înainte de anunţul revocării, demnitarul a scris că nu îşi va înainta demisia înaintea sărbătorilor de Paşti.

El a explicat că a luat această decizie de teamă să nu pericliteze continuarea reformei.

Între timp, presa a publicat o scrisoare pe care Vlad Alexandrescu o adresase Grupului pentru Dialog Social şi în care acuza că asupra lui s-ar fi făcut şi s-ar exercitat acţiuni directe de intimidare, după ce ar fi deranjat prin deciziile sale grupuri de interese foarte variate.

Una dintre persoanele reclamate acolo este Virgil Ştefan Niţulescu, preşedintele Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.

El a transmis şi un comunicat de presă în care neagă că ar fi inculpat în vreun dosar penal instrumentat de procurorii anticorupţie.

În aceeaşi scrisoare adresată Grupului de Dialog Social, ministrul Culturii evocă unele acţiuni de intimidare şi spune că ar fi fost chemat în Parlament să dea explicaţii şi sunat de mai multe ori de oameni politici.

Deşi, ieri, pe facebook, Vlad Alexandrescu spunea că s-a înţeles cu premierul Dacian Cioloş în privinţa amânării demisiei sale, şeful Guvernului a anunţat în această seară pe aceeaşi reţea de socializare revocarea lui din funcţia de ministru al culturii.

Prim-ministrul a atras atenţia în plus că reformele nu sunt proprietatea nimănui şi l-a încurajat în continuare să-şi exprime părerile în mod liber.

Dacian Cioloş s-a întreabă totuşi în postarea menţionată de ce nu i-au fost comunicate direct lui sau în Guvern situaţiile cu care ministrul culturii s-a confruntat.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Mai 2016
Ultima actualizare:
3 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza