Ministrul ungar de externe: Politicienii români au intrat într-o "spirală a minciunii"

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto susține că politicienii români au intrat într-o "spirală a minciunii" şi vorbesc despre soluţii comune, în timp ce prin comportamentul ostil împiedică această cooperare.

Adăugat: 16 Septembrie 2015
Ultima actualizare:15 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Peter Szijjarto, ministrul ungar de externe
trimite pe mail

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a reacţionat la declaraţiile critice ale oficialilor români.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat astăzi că politicienii români au intrat într-o "spirală a minciunii" şi vorbesc despre soluţii comune, în timp ce prin comportamentul ostil împiedică această cooperare.

Într-o declaraţie acordată agenţiei de presă MTI, şeful diplomaţiei ungare a precizat totodată că în ultimele zile premierul României face continuu afirmaţii împotriva Ungariei care sunt în întregime nedemne de un politician civilizat european, iar în opinia sa frustrările politicienilor români sunt cauzate de faptul că în situaţia actuală ar putea ieşi uşor la iveală dacă sunt pregătiţi pentru statutul de membru Schengen şi dacă pot să îşi apere frontierele.

Peter Szijjarto a mai spus că astăzi ambasadorul Ungariei la Bucureşti a încercat să înmâneze o notă de protest la sediul Ministerului de Externe al României, diplomatul a fost primit, dar autorităţile române nu au dorit să preia documentul, încălcând astfel o normă de conduită de bază.

Politicienii români au criticat decizia autorităților din Ungaria, care au anunțat intenția ridicării unui gard la graniţa cu România pentru a împiedica intrarea imigranţilor.

Mai mult, Ungaria a început să marcheze traseul gardului de la granița cu România.

Abordarea Ungariei "nu corespunde spiritului UE"

Premierul Victor Ponta consideră că recentele acţiuni şi reacţii ale autorităţilor ungare contravin principiilor europene şi nu rezolvă situaţia refugiaţilor.

Şeful executivului spune că România va continua să fie solidară cu celelalte state membre care respectă principiile şi libertăţile europene.

VEZI AICI REACȚIILE POLITICIENILOR ROMÂNI

Şi ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, este de părere că abordarea părţii ungare nu corespunde spiritului UE şi Parteneriatului strategic dintre România şi Ungaria.

În opinia sa, intenţia părţii ungare de a construi un gard la graniţa cu România reprezintă o abordare inadmisibilă în relaţia dintre două state membre ale UE.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Septembrie 2015
Ultima actualizare:
15 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza