Ministrul Tudorel Toader vorbeşte despre măsurile din penitenciare

Tudorel Toader a prezentat, pe o reţea de socializare, o serie de măsuri luate anul trecut pentru dezvoltarea sistemului penitenciar.

Adăugat: 9 Februarie 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Reprezentanţi ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor merg, la această oră, la Ministerul Justiţiei, pentru a solicita ministrului Tudorel Toader rezolvarea urgentă a problemelor legate de condiţiile improprii de lucru, deficitul de personal şi plata orelor suplimentare nerecuperate.

Ei spun că vor relua protestele dacă ministrul justiţiei refuză în continuare dialogul.

Între timp, Tudorel Toader a prezentat, în această dimineaţă, pe Facebook, o serie de măsuri luate anul trecut pentru dezvoltarea sistemului penitenciar.  

Ministrul justiţiei scrie, în mesajul său, că în 2017 au fost create 170 de locuri noi de cazare, realizate prin transformarea unor spaţii existente, şi au fost modernizate alte 200.

Ministrul aminteşte, totodată, că a fost aprobată realizarea unui studiu de fezabilitate, destinat construirii unui penitenciar cu o capacitate de 1.000 de locuri, în comuna Berceni din judeţul Prahova.

Un alt penitenciar, cu 900 de locuri, urmează să fie construit în localitatea Unguriu, din judeţul Buzău, iar Tudorel Toader scrie că a fost încheiată procedura de trecere a unor imobile din administrarea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Justiţiei. 

Ministrul mai precizează ca în bugetul pe acest an au fost alocate fonduri pentru lucrări de investiţii în vederea creării a peste 5.000 de noi locuri de detenţie în perioada 2019-2023.

Tudorel Toader vorbeşte şi despre majorarea cu 10% a salariilor din sistemul penitenciar începând cu 1 octombrie, anul trecut, despre suplimentarea cu 1.000 de de posturi a schemei de personal şi despre încadrarea a peste 1.700 de noi angajaţi.Autor:
Mihaela Mihai
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Februarie 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza