Ministrul Trasporturilor a trimis o comisie la locul accidentului din Hunedoara

Cercetarea cauzelor accidentului se face în comun cu Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Adăugat: 5 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O comisie a Ministerului Transporturilor a fost trimisă la locul accidentului colectiv de muncă de ieri din judeţul Hunedoara, unde trei muncitori au murit acoperiţi de pietre şi pământ.

Cercetarea cauzelor accidentului se face în comun cu Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Cei trei muncitori erau angajaţii unei firme din Bacău şi efectuau lucrări de reabilitare la un pod de cale ferată.

Din primele date, se pare că aveau actele şi fişele de protecţia muncii în regulă, spune inspectorul şef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog.

"Toţi aveau contracte de muncă din 2015, contractele de muncă sunt la noi, iar fişele de instructaj erau la zi. Din ce am constatat, este o rupere de mal fără niciun fel de legătură cu lucrarea, pentru că dânşii doreau să toarne beton şi dădeau nivelul",  a spus Adrian Bozdog.

Cauzele producerii acestui accident de muncă nu sunt cunoscute deocamdată, dar din primele cercetări se pare că au fost probleme şi cu asigurarea locului de muncă.

"S-a lucrat cu /.../ neasigurat, din câte îmi dau seama şi se pare că a fost o alunecare necontrolată", a spus prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Chiseli.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, circulaţia feroviară în zonă nu a fost afectată.

În urma acestui accident colectiv de muncă, ministrul Felix Stroe a cerut ca de săptămâna viitoare să fie verificate toate şantierele în care se execută lucrări ce aparţin Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte normele de securitate a muncii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza