Ministrul Transporturilor anunță măsuri suplimentare de siguranţă

Ministrul Transporturilor anunță măsuri suplimentare de siguranţă după accidentul din apropiere de Slobozia.

Adăugat: 6 Octombrie 2019
Ultima actualizare:6 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. Sursa: mt.gov.ro
trimite pe mail

Cel mai grav accident rutier de anul acesta a avut loc ieri dimineaţă, în apropiere de Slobozia, şi s-a soldat 10 morţi.

Un microbuz care transporta mai mult femei la serviciu a fost lovit în plin de un TIR care a intrat pe contrasens.

Şapte persoane au fost rănite şi sunt internate în mai multe spitale. După accident, Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, anunţă controale în trafic şi măsuri suplimentare de siguranţă.

Printre cei morţi află şi şoferii celor două maşini, iar trei dintre cele şapte persoane rănite ieri dimineaţă în accident sunt în stare gravă.

Victimele au traumatisme multiple, inclusiv la cap şi coloană, aflându-se la terapie intensivă. Două dintre ele sunt la Spitalul Floreasca din Capitală, patru în grija medicilor de la Bagdasar-Arseni, iar una a rămas în spitalul din Slobozia.

La Bagdasar-Arseni, au fost chemate cadre medicale de acasă pentru suplimentarea efectivelor.

Accidentul s-a produs pe drumul dintre Slobozia şi Urziceni, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, iar cele mai multe dintre victime au murit pe loc, înainte de venirea ambulanţelor.

Femeile erau din comuna ialomiţeană Munteni, Buzău.

Poliţiştii încearcă acum să afle care a fost cauza accidentului, însă din primele informaţii de vină ar fi fost şoferul TIR-ului care a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu microbuzul.

După această tragediei, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat controale şi măsuri suplimentare de siguranţă.

Răzvan Cuc: De luni, se va forma un grup mixt între ISCTR şi Poliţia Română, Poliţia Rutieră care vor avea ca şi principalul atribut controlul tahografelor pentru verificrea timpilor dacă sunt respectate de şoferi. Vom introduce dispozitive pentru scanare care au ca principal scop identificarea, să spunem, a obosoleii pentru şoferii care conduc aceste TIR-uri, cât şi totodată sunt nişte dispozitive care avertizează sonor în momentul în care se depăşeşte banda de pe care se deplasează TIR-ul pe parcursul lui.

Aceste măsuri ar urma să fie introduse în legislaţie printr-un ordin de ministru.

Pe de altă parte, magazinele la care lucrau femeile au fost nchise ieri. Reprezentanţii acestora au scris pe o pagină de socializare că se vor păstra trei zile de doliu în toată compania şi că se fac demersuri pentru a sprijini familiile îndurerate.Autor:
Nicoleta Stoian
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza