Ministrul Toma Petcu: Preţul energiei nu va mai creşte până la sfârșitul anului

Ministrul energiei, Toma Petcu, a precizat că pentru această iarnă au fost asigurate cantităţile necesare de gaze şi de cărbune şi că până la sfârşitul anului preţul energiei electrice nu ar trebui să mai crească.

Adăugat: 16 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Toma Petcu, ministrul Energiei
trimite pe mail

Preţul energiei nu va mai creşte până la finele acestui an, ci dimpotrivă. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei ar putea face o ajustare negativă, întrucât ultima scumpire nu a fost fundamentată solid, a declarat astăzi ministrul de resort, Toma Petcu, după audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE.

Ministrul energiei, Toma Petcu, a precizat că pentru această iarnă au fost asigurate cantităţile necesare de gaze şi de cărbune şi că până la sfârşitul anului preţul energiei electrice nu ar trebui să mai crească.

"Eu consider că în acest moment nu sunt justificate niciun fel aceste majorări. Important pentru noi este să ne asigurăm cantităţile necesare pentru consum în perioada de iarnă. Consider că cel puţin în zona de energie electrică trebuie făcută o analiză şi eventual chiar o ajustare din punctul meu de vedere negativă, iar pe zona de gaze anul trecut se achiziţionau la un preţ mediu de 72 de lei pe megawatt. Anul acesta suntem la 73 de lei pe megawatt. Nu consider că se impune o ajustare pozitivă pe zona de gaze", a spus Toma Petcu.

Ministrul  a declarat că anul trecut pregătirile pentru iarnă nu au fost făcute în mod corespunzător, iar majorarea preţului energiei electrice din ultima perioadă a fost influemţată de condiţiile meteo din lunile ianuarie, februarie şi din lunile de vară, precum şi de unele dificultăţi la activitatea de extracţie.

Ministrul a mai spus că operatorii privaţi de distribuţie a energiei electrice nu au prezentat în mod transparent nivelul de investiţie asumat prin contractele de privatizare şi pe baza cărora s-au făcut solicitările de majorare a tarifelor..Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza