Ministrul Toader despre cazul Belina: Legalitatea unei hotărâri de guvern nu o verifică procurorul

Ministrului Justiţiei a avut prima reacţie în cazul hotărârii de guvern dată pentru transferul lacului Belina şi a Braţului Pavel la Consiliul Judeţean Teleorman.

Adăugat: 26 Septembrie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, consideră că procurorii anticorupţie nu trebuiau să ancheteze legalitatea hotărârii de guvern dată pentru transferul lacului Belina şi a Braţului Pavel la Consiliul Judeţean Teleorman.  

"Hotârările de guvern sunt acte normative sub lege în ierarhia actelor normative. Hotărârile de guvern pot crea suspiciuni privind legalitatea. În această ipoteză, că e hotărâre de guvern, că este un ordin de ministru, verificarea legalităţii se realizează de către instanţa de contencios administrativ. Prin urmare, în opinia mea, legalitatea unei hotărâri de guvern nu o verifică procurorul, ci o verifică judecătorul specializat în contencios administrativ", a spus Tudorel Toader. 

Este prima reacţie a ministrului în acest caz, în care DNA anchetează două membre ale Executivului, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Declaraţia sa vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut ieri să se exprime public în legătură cu evenimentele din ultima perioadă din justiţie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Septembrie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza