Ministrul Teodorovici prezintă conducerii PSD proiectul de buget

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a cerut premierului Victor Ponta să supună atenţiei social-democraţilor proiectul de rectificare bugetară înaintea analizei aprobării în şedinţa de guvern programată marţi.

Adăugat: 27 Iulie 2015
Ultima actualizare:27 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelorr
trimite pe mail

Astăzi, cu o zi înainte ca proiectul rectificării bugetare să ajungă pe masa Guvernului, el va fi prezentat de către ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, conducerii social-democraţilor.

Opoziţia reclamă însă faptul că acesta, ca şi proiectul noului Cod fiscal, ar trebui analizat în Parlament.

Vizita ministrului Finanţelor la şedinţa conducerii PSD vine după ce preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, a cerut săptămâna trecută premierului Victor Ponta să supună atenţiei social-democraţilor proiectul de rectificare bugetară înaintea analizei aprobării în şedinţa de guvern programată marţi.

"Am vorbit cu domnul prim-ministru despre rectificarea bugetară şi am convenit ca luni, ministrul de finanţe să prezinte în Biroul Permanent Naţional proiectul de rectificare, pentru ca şi membrii din conducerea partidului să vadă proiectul înainte ca el să fie aprobat în guvern", a susținut Dragnea.

PNL: Rectificarea bugetară trebuie analizată în Parlament, nu la partid

Din opoziţie, deputatul PNL Andreea Paul susţine că rectificarea bugetară trebuie prezentată şi analizată în Parlament, nu la sediul unui partid.

"Domnul Dragnea poate să ceară socoteală simplului membru de partid Ponta sau Teodorovici, dar Guvernul României dă socoteală Parlamentului. Bugetul ţării nu este bugetul PSD. Premierul şi ministrul de finanţe dau socoteală Parlamentului, nu unui partid politic", a spus Andreea Paul.

Prin invocarea Legii responsabilităţii bugetar-fiscale, Andreea Paul mai solicită ca Executivul să prezinte în Parlament strategia economică a României pentru următoarea perioadă.

Prin vocea copreşedintelui formaţiunii, Alina Gorghiu, liberalii mai solicită ca partidele care susţin Guvernul să prezinte tot în Parlament datele prin care se poate menţine echilibrul economic în urma aplicării măsurilor noului Cod fiscal.

"Vom participa la absolut orice dezbatere. Aşteptăm să vedem toate argumentele cifrice pentru a vota măsurile de relaxare fiscală", a spus Gorghiu.

Aceste subiecte - rectificarea bugetară şi aplicarea noului Cod fiscal - s-ar putea regăsi astăzi pe agenda liberalilor, care se vor reuni în şedinţa Comisiei de unificare a partidului.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
27 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza