Ministrul Teodor Meleşcanu, întâlnire cu omologul său din Kazahstan

Teodor Meleşcanu participă la Expoziţia Mondială din capitala Kazahstanului şi se întâlneşte astăzi, la Astana, cu omologul său din Kazahstan.

Adăugat: 28 Iulie 2017
Ultima actualizare:28 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe
trimite pe mail

Ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, se întâlneşte astăzi, la Astana, cu omologul său din Kazahstan.

Va fi o ocazie pentru a discuta despre modul în care cele două ţări pot conlucra, atât în ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, dar şi în privinţa unor subiecte internaţionale sensibile.

Teodor Meleşcanu participă la Expoziţia Mondială din capitala Kazahstanului, ocazie cu care i-a acordat un interviu trimisului special al RRA, Andreea Marin.

"Aş vrea să ne concentrăm mai mult şi pe sprijinul pe care România îl poate acorda Kazahstanului în relaţiile cu UE. Recent, aşa cum ştiţi, anul acesta, România a fost una din primele ţări care a ratificat acordul de asociere a Kazahstanului cu UE şi ne interesează, de asemenea, foarte serios colaborarea noastră cu Kazahstanul în materia Consiliului de Securitate. Kazahstanul, la ora actuală, este membru nepermanent al Consiliului de Securitate, noi candidăm în 2019, avem o înţelegere reciprocă de sprijin; noi simţim nevoia unei discuţii mult mai aplicate în legătură cu continuarea acestor iniţiative şi, de asemenea, vă spun foarte deschis, în legătură cu necesitatea unei reforme a modului de selectare şi de funcţionare a Consiliului de Securitate al ONU", a spus Teodor Meleşcanu.  

La Expoziţia Mondială de la Astana este astăzi Ziua României.

Va fi o nouă ocazie de prezentare a celui mai puternic laser din lume, cel de la Măgurele.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza