Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, rămâne în funcție

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, rămâne în funcție, a declarat președintele USR, Dan Barna.

Adăugat: 12 Aprilie 2021
Ultima actualizare:12 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Voiculescu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, rămâne în funcție, iar în acest moment nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, ci doar a unei mai bune coordonări, pentru a evita situații precum cea de la Spitalul Foișor, a declarat președintele USR, Dan Barna, la finalul ședinței coaliției de luni.

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis că liberalii privesc cu îngrijorare modul în care este gestionat Ministerul Sănătății.

Ludovic Orban a afirmat însă că răspunderea politică pentru menținerea lui Vlad Voiculescu în funcție aparține în exclusivitate USR PLUS, în timp ce schimbarea unui ministru este atributul premierului.

Ludovic Orban: Cred că fiecare dintre formațiunile politice din coaliție trebuie să aibă propria evaluare a activității miniștrilor și atunci când un ministru nu își face treaba, partidul care l-a propus să fie acela care solicită schimbarea. Premierul are dreptul, atunci când are suficiente argumente, conform prevederilor constituţionale, să propună schimbarea unui ministru.

Amintim că după evacuarea în timpul nopţii a zeci de pacienţi din Spitalul Foişor, devenit suport COVID, au existat voci ale unor lideri din PNL care au cerut demisia ministrului sănătăţii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza