Ministrul Sănătăţii: Nu se poate spune "cu certitudine" că lactatele de Brădet au fost contaminate

Nu se poate afirma cu certitudine că lactatele de la firma Brădet sunt vinovate de îmbolnăvirea copiilor din Argeş, a spus, astăzi, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Adăugat: 18 Martie 2016
Ultima actualizare:18 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Patriciu Achimaş Cadariu, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii a adăugat, azi, într-o declarţie de presă, că,  pentru siguranţa populaţiei toată producţia acestei companii a fost retrasă de pe pieţele interne şi externe.

Întrebat care este sursa îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, Patriciu Achimaş-Cadariu a afirmat că o posibilă sursă de infectare cu E.coli a acestora este brânza Brădet.

"Dacă îmi cereţi sursa îmbolnăvirii copilaşilor din Argeş, îmi este imposibil să vă răspund la această întrebare, deoarece nu avem acele alimente pe care le-au consumat. Cu mare probabilitate se poate face această legătură.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Andrei Brutaru, susţine că au fost retrase toate produsele care au fost infectate cu E.coli", a spus ministrul Sănătăţii.

"Toate produsele fabricate în luna februarie, acestea putem să spunem clar că sunt retrase de pe lanţurile comerciale. Există posibilitatea să mai fie în casele proprii, dar pe această cale îi anunţăm că trebuie să nu consume aceste produse care au fost incriminate", a declarat Brutaru.

Ministerul Sănătăţii insistă asupra respectării măsurilor de igienă personală, procurarea alimentelor din surse autorizate şi ambalate corespunzătorAutor:
Adriana Turea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza