Ministrul Sănătăţii: În România sunt aduse numai vaccinuri sigure

Ministerul a refuzat un vaccin împotriva hepatitei B produs în India, iar la Agenţia Naţională a Medicamentului se fac teste de calitate pentru un alt vaccin care previne această boală.

Adăugat: 28 Mai 2017
Ultima actualizare:28 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătății
trimite pe mail

În România sunt aduse, în prezent, numai vaccinuri sigure pentru copii, a dat asigurări ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

El a precizat că ministerul a refuzat deja un vaccin împotriva hepatitei B produs în India, iar la Agenţia Naţională a Medicamentului se fac în prezent teste de calitate pentru un alt vaccin care previne această boală.

"În momentul în care toate testele, cu toate că eu sunt într-o situaţie extrem de critică pentru că administrăm vaccin hexavalent care înseamnă costuri mai mari, asta este adevărat, dar nu vreau să risc absolut nimic. Deci toate procedurile se desfăşoară nu în procedură de urgenţă, ci se desfăşoară exact aşa cum scrie la carte, pentru că şi cei de la compania producătoare au solicitat să participe la aceste proceduri de verificare a calităţii şi nu am avut absolut nimic împotrivă. Vrem să ne asigurăm că aducem vaccinuri calitative pentru copiii din Români", a spus Florian Bodog.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat şi că este pe cale să se rezolve criza vaccinului pentru rujeolă.

110.000 de doze au fost deja distribuite direcţiilor judeţene de sănătate publică, iar alte 300.000 sunt contractate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza