Ministrul Sănătății: Este nevoie de o implicare mai mare pentru promovarea vaccinării

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat la Zalău că este nevoie de o implicare mai mare pentru promovarea vaccinării la nivel naţional.

Adăugat: 15 Iulie 2018
Ultima actualizare:15 Iulie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Sorina Pintea, ministrul Sănătății
trimite pe mail

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, atrage din nou atenţia asupra problemei vaccinării copiilor.

Oficialul guvernamental a fost, ieri, în vizită la Centrul Pilot pentru Boli Rare din Zalău.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat astăzi la Zalău că este nevoie de o implicare mai mare pentru promovarea vaccinării la nivel naţional.

Sorina Pintea: Avem vaccinurile asigurate pentru toate tipurile de patologii. Şi da, există reticenţe, dar mai ales există o neglijenţă, inclusiv din partea autorităţilor locale, în a se implica în această problemă. Am demarat împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Unicef un proiect-pilot prin care facem acţiuni de vaccinare "door to door" în comunităţile sărace şi acolo unde pătrund mai greu şi autorităţile locale şi medicii de familie.

Reporter: Acolo unde există implicare, apar şi rezultate.

Sorina Pintea: Săptămâna aceasta am avut două zile în judeţul Bacău, vaccinând 220 de copii. Când au mers echipele noastre acolo, rata vaccinării era 3,9%, a devenit 95%. Eu cred că e nevoie de implicare mult mai apăsată a autorităţilor locale, a direcţiilor de sănătate publică, dar, uite, ajutăm şi noi dacă este cazul. Şi nu cred că o lege a vaccinării ar putea schimba ceva din punctul acesta de vedere. Dacă noi nun ne implicăm, putem să avem toate legile din lume.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza