Ministrul Sănătăţii cere sancțiuni pentru cei care nu raportează zilnic stocurile de medicamente

Sancţiunile vor fi atât pecuniare cât şi sancţiuni care se referă la ridicarea autorizaţiilor de funcţionare, pentru depozite și farmacii.

Adăugat: 6 Iunie 2017
Ultima actualizare:6 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătății
trimite pe mail

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, cere sancţiuni pentru cei care nu raportează zilnic stocurile de medicamente, ei riscând chiar pierderea autorizaţiei de funcţionare.

"Noi avem pregătite modificări pentru Legea sănătăţii şi pentru Legea farmaciei care privesc aceste sancţiuni. Sancţiunile vor fi atât pecuniare cât şi sancţiuni de a ridica autorizaţiile de funcţionare atât pentru depozite cât şi pentru farmacii. Noi trebuie să avem o imagine foarte clară în aşa fel încât pacienţii să aibă acces în orice moment la toate medicamentele de care au nevoie", a spus Florian Bodog.

Ministrul  a promis că va corecta ceea ce a numit "acest comportament absolut aberant de pe piaţă".

La o dezbatere publică privind raportarea zilnică a stocurilor şi operaţiunilor comerciale efectuate cu medicamentele de uz uman, Florian Bodog a subliniat că raportarea facturilor este foarte importantă, pentru că sunt operatori care cumpără medicamente pe un alt circuit decât cel normal şi le pun în vânzare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza