Ministrul Sănătății cere destituirea conducerii maternității Giulești

Ministrul Attila Cseke s-a gândit să demisioneze din funcție în urma accidentului de la maternitatea Giulești , dar nu a recurs la acest gest, cerând în schimb demisia echipei manageriale a spitalului.

Adăugat: 18 August 2010
Ultima actualizare:18 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat că a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie întreaga echipă managerială a maternităţii Giuleşti.


El a arătat că spitalul se află în administrarea Primăriei Generale a Capitalei şi că va transmite primarului şi o scrisoare oficială în care va solicita destituirea echipei manageriale a maternităţii Giuleşti.


"Cer în mod oficial primarului municipiului Bucureşti să destituie întreaga echipă managerială de la maternitatea Giuleşti, datorită deficienţelor care au fost constatate până acum din datele preliminare care reies din ancheta care se află în curs de desfăşurare. Din 2008, maternitatea se află în administrarea şi sub managementul Primăriei Bucureşti. Din punct de vedere al managementului acestei unităţi sanitare, Ministerul Sănătăţii, de doi ani, nu exercită nicio atribuţiune asupra spitalului respectiv. Singura posobilitate de analiză, sancţionare şi revocare a managementului acesteia aparţine municipiului Bucureşti", a spus Cseke, într-o declarație de presă.


Attila Cseke a mai declarat că s-a gândit anterior să demisioneze din funcţie în urma accidentului de la maternitatea Giuleşti, din cauza "responsabilităţii morale", dar că nu a recurs la acest gest, în condiţiile în care acest spital nu este subordonat ministerului.


"M-am gândit la demisie, nu azi, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă", a spus Cseke.


El a precizat totodată că nu a discutat cu premierul Emil Boc despre subiectul demisiei.


Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.


Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.


Guvernul infirmă zvonurile privind demisia ministrului


Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean a declarat că ministrul Attila Cseke nu a demisionat din funcţie, zvonurile pe această temă fiind  false.


"Attila Cseke nu şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru. Zvonurile apărute pe această temă sunt false", a spus Ioana Muntean, ieşită din sala în care se desfăşoară şedinţa de guvern.


Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern deblocarea de urgenţă a posturilor din sistem, au declarat agenţiei Mediafax surse medicale.


Acestea nu au putut confirma, dar nici infirma faptul că ministrul şi-a anunţat demisia.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza