Ministrul Sănătăţii atenţionează managerii spitalelor asupra cardurilor de sănătate

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a atenţionat spitalele că după 1 mai sunt obligate să acorde asistenţă medicală pacienţilor care prezintă card de sănătate, chiar dacă nu au sistemul de validare funcţional.

Adăugat: 25 Aprilie 2015
Ultima actualizare:25 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Nicolae Bănicioiu a transmis direcţiilor de sănătate publică o informare prin care precizează că dacă utilizarea cardurilor de sănătate nu este posibilă din culpa unitatii spitaliceşti, costurile serviciilor acordate vor fi suportate de către spital din venituri proprii.

Avertismentul vine după ce presa a semnalat că în multe unităţi medicale fie nu există cititoare de card, fie nu sunt instalate, sau personalul nu este instruit.

Direcţiile de Sănătate Publică au verificat în această săptămână şi vor continua verificările şi săptămâna viitoare pentru a vedea dacă furnizorii de servicii medicale şi-au achiziţionat cititoarele de carduri în vederea implementării cardului naţional de sănătate.

Cardul de sănătate va deveni de la 1 mai singurul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază, pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani.

În caz de spitalizare continuă, utilizarea cardului se face la internarea şi externarea din spital.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza