Ministrul Sănătăţii anunţă deschiderea noilor secţii de tratare a bolnavilor cu arsuri

Mai multe secţii de tratare a pacienţilor care au suferit arsuri au fost deschise, sau modernizate, în cei doi ani care au trecut de la tragedia din clubul Colectiv - a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Adăugat: 24 Octombrie 2017
Ultima actualizare:24 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Prezent la un forum organizat de Institutul Aspen, el a făcut un bilanţ al schimbărilor din sistemul sanitar.

"S-a pus în funcţiune din nou secţia de terapie intensivă de la Spitalul de Arşi. Secţia de Arşi de la Floreasca funcţionează la capacitate şi este la nivel european. Avem boxe de arşi moderne la Spitalul Judeţean din Timişoara. Parte din ele sunt funcţionale, mai există trei sau patru boxe care aşteaptă aparatură şi am demarat procedura de achiziţie pentru centrele de arşi, atât din Timişoara, cât şi din Iaşi. În Iaşi, există un centru de arşi nou care îşi aşteaptă aparatura şi eu zic că va fi un centru modern care va oferi îngrijiri de specialitate", a afirmat Florian Bodog.

Ministrul Florian Bodog a mai precizat că o tragedie de proporţiile celei de la Clubul Colectiv reprezintă o problemă de sănătate publică pentru orice ţară din Europa.

El a explicat că locurile destinate unor astfel de pacienţi sunt limitate în spitale şică  ar trebui să se apeleze la alte ţări din interiorul Uniunii Europene, dar şi din afară, a transmis reporterul RRA Marilena Frâncu.Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
24 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza