Ministrul Păstârnac: În diaspora s-au născut mai mulţi copii decât în România

Ministrul Andreea Păstârnac a declarat că o prioritate pentru instituţia pe care o conduce este educaţia copiilor din diaspora.

Adăugat: 2 Mai 2017
Ultima actualizare:2 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Andreea Păstârnac, ministrul pentru românii de pretutindeni
trimite pe mail

Anul trecut, în diaspora s-au născut mai mulţi copii decât în România, afirmă ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstârnac, care citează statistici Eurostat.

Ea a mai spus că aceste cifre ridică semne de întrebare referitoare la modul în care tinerii români înţeleg dreptul la mobilitate, la a studia şi a lucra în Europa.

Andreea Păstârnac a mai declarat că o prioritate pentru instituţia pe care o conduce este educaţia copiilor din diaspora.

"Foarte mulţi dintre copiii care deja s-au născut în statele mari din UE, unde avem comunităţi de peste un milion de români, nu mai învaţă astăzi limba română într-un sistem educaţional. Am lansat o campanie prin care să dăm cât mai multe manuale, suport de studiu al limbii române electronic, de la tabletă până la manualul digital, şi cred că este nevoie de o dezbatere largă în ceea ce priveşte modul de ajuta tinerii născuţi astăzi în diaspora să înveţe limba română", a spus Andreea Păstârnac.

Ministrul pentru românii de pretutindeni a participat, astăzi, la Bucureşti, la o dezbatere privind politicile pentru tineret şi o mai mare implicare a acestora în luarea deciziilor care îi privesc,transmite reporterul RRA, Alex Buzică.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza