Ministrul Nicolăescu anunţă disponibilizări în Sănătate

Săptămâna viitoare autorităţile din Sănătate vor decide exact procentul disponibilizărilor din sistem.

Adăugat: 10 Iulie 2013
Ultima actualizare:10 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

4% din personalul Ministerului Sănătăţii şi al direcţiilor de sănătate publică ar putea fi disponibilizat,  a anunţat ministrul de resort Eugen Nicolăescu.

El a precizat totuşi, că săptămâna viitoare va fi luată o decizie, care ar putea ridica acest procent la 10-15%.

Eugen Nicolăescu a menţionat că s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei SANITAS şi că vor realiza împreună criteriile de disponibilizare.

"Am avut o discuţie cu conducerea sindicatului SANITAS, în care, în mare parte, ne-am făcut cunoscute poziţiile şi, sigur, dânşii vor fi alături de noi, aşa cum avem un protocol semnat, atunci când vom stabili o parte din aceste criterii, mai ales pentru partea de asistenţi medicali, dar eu nu cred că vom avea cazuri de asistenţi medicali care să plece în şomaj. La câţi asistenţi medicali avem nevoie în sistemul sanitar", a spus ministrul Nicolăescu.

Disponibilizările "ar perturba desfăşurarea activităţii"

Disponibilizările vor afecta sistemul sanitar,  apreciază Conducerea Sindicatului SANITAS Covasna.

Într-un comunicat, se menţionează că personalul acestei instituţii s-a tot redus din anul 2009, iar măsura scăderii cu 4% a numărului de angajaţi ar perturba desfăşurarea activităţii.

Potrivit liderului sindical, Vasile Neagovici, miercuri  se va întruni Biroul operativ al SANITAS Covasna pentru a stabili acţiunile de protest care vor fi luate, transmite Agerpres.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza