Ministrul Muncii vrea salarii de excelenţă pentru bugetari

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că s-a propus acordarea, pentru motivarea personalului bugetar, a două salarii brute pe an ca premiu de excelenţă.

Adăugat: 10 Martie 2014
Ultima actualizare:10 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, duminică seară, că se doreşte motivarea personalului bugetar să furnizeze servicii de calitate şi, în acest sens, s-a propus acordarea a două salarii brute pe an ca premiu de excelenţă.
    
"În sistemul public trebuie să existe într-adevăr o motivare a angajaţilor, în aşa fel încât să putem să-i cointeresăm să furnizeze servicii publice de calitate. Se lucrează la acest lucru, de exemplu s-a propus să se dea două salarii brute pe timpul unui an ca un premiu de excelenţă, tocmai pentru a cointeresa salariaţii", a spus Rovana Plumb, la România TV.
    
Ministrul Muncii a mai spus că Legea privind sistemul unitar de salarizare în sistemul public trebuie să sufere unele modificări pentru că există "discrepanţe".

"Cadrele medicale cu postliceal au salarizarea mai mare decat cadrele medicale cu studii universitare, ceea ce răstoarnă sistemul de valori", a mai precizat Rovana Plumb.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
10 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza